SEO-skolan
                HEM    |    SÖKMOTOROPTIMERING    |    PAGERANK    |    SÖKMOTOR

 

Sökmotor Google

Varför använda Google?

  • Google - världens största sökmotor

Enligt IDG fortsätter användningen av sökmotorer att öka i Sverige. Google är det populäraste alternativet. 1,6 miljoner svenskar använde tjänsten i mars 2005. Det kan jämföras med 1,3 miljoner användare för ett halvår sedan. Google svarar för den största ökningen bland sajterna som kvalade in på tio-i-topp listan i mars. / ZELJKO KARTAL

Samarbetar med DMOZ (kategoriserad webbplatssamling) och Eniro.

Google
  • gör det möjligt för användare att söka genom fler än en miljard webbsidor.
  • hämtar endast sidor som innehåller ord du eftersökt.
  • sparar webbsidor temporärt.

källa: Google.se

Världens största sökmotorn fungerar genom en unik kombination av avancerad hårdvara och mjukvara. Hastigheten är delvis tack vare effektiviteten av Googles sökalgoritm, men även de tusentals sammankopplade datorerna bidrar till att skapa en supersnabb sökmaskin. 

I centrum av Googles program stör ett prioriteringssystem för webbplatser utarbetat av sökmotorns grundare Larry Page och Sergey Brin. Trots att Google har dussintals ingenjörer som varje dag arbetar med att förbättra Google, är prioriteringssystemet grunden till alla Googles webbsökningsverktyg. 

Viktiga sajter av hög kvalitet erhåller en högre relevans, vilket indexeringsrobot kommer ihåg varje gång den utför en sökning. Givetvis så saknar viktiga sidor värde om de inte motsvarar din förfrågan. Därför kombinerar programmet sidrankning med avancerade textjämförelsetekniker ör att hitta sidor som är såväl viktiga som relevanta för din sökning. Google analyserar sidan och resultatet avgör om den motsvarar din förfrägan. 

 

 


 

WEBBDESIGN